I slutet av 2015 går rektor Stephen Hwangs rektorsperiod ut på Linnéuniversitetet, nu inleds processen för att kunna ge regeringen besked om fortsättningen. Själv vill han fortsätta minst tre år till.
Redan under december träffas representanter från universitetets fakulteter och ledning för att börja diskussionen om vem som ska vara rektor för Linnéuniversitetet efter 2015. Då har universitetets första rektor Stephen Hwang suttit i sex år och hans period går ut.
I början av nästa år intervjuas han av personalorganisationerna, Linnéstudenterna och fakultetsrepresentanter.
Stephen Hwang var med och sjösatte det sammanslagna universitetet 2010, en sammanslagning av Växjö universitet och Kalmar högskola som inte gått helt smärtfritt.
Ifjol gjordes den senaste stora förändringen där en linjestyrd organisation infördes, det ledde till fackliga protester där man framförallt pekade på vad man upplevde som matkkoncentration. Så sent som i november i år önskade man mer delaktighet och synligare ledning.
– Vi vet att Stephen tycker att det fungerar utmärkt men där är inte alla helt överens. Om det och hur han tänker sig framtiden vill vi så klart ha svar, säger Sheila Feldmanis, Saco-ordförande som inte gör någon hemlighet av att hon helst sett en öppen utlysning av tjänsten.
Själv ger rektor Stephen Hwang redan nu klart besked.
– Jag ser väldigt många saker vi satt igång som jag skulle vilja se i land, en av dem är den allt tydligare internationaliseringen för Linnéuniversitetet. Det handlar alltså inte bara om att skicka studenter utomlands eller ta emot studenter här utan mer om att skapa internationella forskarmiljöer där vi kan få väldigt bra förutsättningar, säger Stephen Hwang.
I februari nästa år ska universitetets ledning ge sitt förslag till vem som ska leda de kommande tre åren. Blir det Stephen Hwang är det den första treåriga förlängningen av två möjliga.
Skulle du kunna tänka dig att sitta i sex år till?
– Det vill jag inte ta ställning till här och nu och det är ändå inte jag som avgör den saken.